Wordt het volgende jaar het jaar van uw verandering?

Bent u ook vaak gestart met goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wellicht was het uw wens om af te vallen en meer te bewegen met daarbij een gezondere leefstijl. Of wat dacht u van meer tijd besteden aan familie en vrienden om de sociale contacten beter te onderhouden. Stoppen met roken hoort er zeker ook bij. Daarnaast natuurlijk het willen gaan voor die droombaan of nou eindelijk die studie eens afronden. Maar misschien wilt u wel een geheel nieuwe uitdaging aangaan en gewoon uw leven voor eens en voor altijd radicaal veranderen. Dit kan bijvoorbeeld door werk en privé beter op elkaar af te stemmen. Kortom mensen hebben uiteenlopende wensen op dat gebied. We hebben tenslotte bijna dagelijks te maken met verschillende veranderingen als het gaat om werk en privé situaties. Het gevolg is dat ongeveer 50 procent van de Nederlanders regelmatig last heeft van stress. Ze voelen zich opgebrand en oververmoeid met daarbij vervelende gevolgen als hoofdpijn, slecht slapen en uiteindelijk concentratieproblemen. Deze mensen hebben veelvuldig moeite om zich te ontspannen. Dit leidt vaak tot verergering van lichamelijke klachten. Let op, dit is niet nodig! 

 

Vaak komt het voor dat een jaar alweer grotendeels voorbij is en de vraag dient zich dan aan, hebben de goede voornemens ons verandering gebracht of niet? 

Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts een klein deel de goede voornemens ook kan ombuigen in echte resultaten en deze voornemens ook daadwerkelijk uitvoert. Deze mensen weten hun doelen te bereiken en hun leven dusdanig in te richten dat ze zich gelukkiger voelen en met meer plezier een energiek leven leiden.

De vraag is, hoe komt het dat dit bij de meeste mensen niet wil lukken? Hoe komt het dat je bijvoorbeeld na een dag hard werken die lekkere reep chocolade of die zak met heerlijk chips niet kunt laten staan en dat je uitgeblust op de bank ligt met een rotgevoel. Wellicht denkt u ik ben te zwak en heb geen doorzettingsvermogen.

Let op, u bent niet zwak en het heeft meestal ook niet met uw doorzettingsvermogen te maken.

Wat is er dan wel aan de hand?

Op basis van ervaringen van de laatste decennia met daarbij de laatste wetenschappelijke inzichten, zijn er wel degelijk een aantal aanwijsbare oorzaken te vinden. Kennis en inzicht in deze oorzaken van waarom veel pogingen gedoemd zijn om te mislukken geven u de sleutel tot succesvol veranderen en om te gaan met veranderingen in uw omgeving. 

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het verzetten tegen verandering, jezelf op de pijnbank leggen in de sportschool, vol goede moed je pakje sigaretten in de prullenbak gooien of weer een nieuw dieet, simpelweg niet de juiste methode is.    

Het is een vorm van symptoombestrijding en simpelweg voor de meeste mensen niet vol te houden. Het resultaat is dat men vaak door gebrek aan energie terugvalt in oude gewoontes. Dit komt omdat de oorzaken van onze onwenselijke gewoontes niet in beeld worden gebracht, dus onbekend blijven en daarom ook niet worden aangepakt. 

Wat werkt dan wel?

Het aanpakken van de oorzaken van onwenselijk gedrag via de weg van geleidelijkheid. Dit geeft de meeste kans op succes. Via verschillende doeltreffende veranderingsmethoden, waarbij uw lichaam maar ook uw brein de kans krijgen om zich aan te passen en te veranderen. Vooral de aanpassingen in uw brein zullen de kansen op succesvol veranderen vele malen vergroten. Wellicht zult u denken: ‘Mijn brein/hersenen, kunnen die veranderen dan?’ 

Jazeker, uw brein kan zich aanpassen en verandering is wel degelijk mogelijk. In de wetenschap noemt men dit neuroplasticiteit. Hoe u dit kunt bereiken is onderdeel van uw traject.

In het kort komt het er op neer dat u via de weg van het aanleren van nieuwe gewoonten uw leven definitief kunt veranderen. Waarbij uw lichaam, maar in het bijzonder uw brein, zich langzaam maar zeker zullen aanpassen aan de nieuwe situatie. De kans op terugvallen in oude gewoontes zal steeds kleiner worden. Dit komt omdat de nieuw aangeleerde gewoontes zich als automatismen onbewust vanuit de hersenen gaan aandienen en zich gaan ontwikkelen als een tweede natuur. Dit gaat gepaard met o.a. hard werken, maar zeker ook met vallen, maar gelijk weer op staan. Daarnaast zal dit ook de nodige energie kosten. 

Voordat het zover is en succesvolle veranderingen zich voordoen, hebben de meeste mensen dan ook een steuntje in de rug nodig. Hiervoor bieden wij u kennis, ervaring en natuurlijk begeleiding en ondersteuning op maat aan. 

Uit recente wetenschappelijke ervaringen blijkt namelijk dat wanneer men er niet alleen voor staat de kans op succes vele malen groter wordt. Vreemd genoeg wordt deze wetenschap nog weinig toegepast. Tot nu toe dan!

Wilt u dus echt veranderen of beter om kunnen gaan met verandering en uw leven dus anders inrichten, dan is dit wel degelijk mogelijk. Ook al is dit niet eenvoudig. Echter maakt dit de overwinning des te mooier. 

 • Wilt u ook succesvol veranderen?
 • Hebt u een aantal wensen voor de komende jaren of staat u voor uw gevoel op een kruispunt in uw leven?
 • Wilt u gaan voor meer balans in uw leven en er meer uithalen voor meer levensgeluk?

Ga dan op zoek naar het verband tussen oorzaken en oplossingen. Deze liggen volgens onze ervaringen veelal opgesloten in uw zelf. Dus wordt op termijn uw eigen persoonlijke coach en verandermanager en leer met behulp van professionele mensen meer uit uzelf te halen en uw leven meer naar uw hand te zetten. Ten slotte kan elk mens zo nu en dan wel een beetje hulp gebruiken.

Hoe werkt het?

In het begin worden uw persoonlijke wensen en doelstellingen in kaart gebracht. Vervolgens wordt er in overleg met u een maatwerktraject afgestemd. Dit gebeurt in een geheel vrijblijvend persoonlijk gesprek. Daarna wordt er gekeken welk begeleidingsprogramma voor u het meest geschikt is. Dit kan bijvoorbeeld een individueel traject zijn of een groepstraject zoals een themareis. Echter altijd op maat afgestemd.

Onderwerpen die aan de orde komen in uw veranderingstraject zijn erop gebaseerd om via gerichte training en coaching meer kennis, inzicht en vaardigheden aan te leren op het gebied van:

 • relevante functies van ons brein en ons lichaam;
 • het efficiënt trainen van ons brein en lichaam;
 • het effect van voeding op ons brein en lichaam;
 • de persoonlijke eigenschappen en waar komen ze vandaan;
 • de persoonlijk kwaliteiten en hoe benut ik deze;
 • het sturen van gedrag en wat kan ik ermee;
 • meer balans in het efficiënt gebruiken van de menselijk energie;
 • de invloed van angst en stressvolle situaties;
 • de invloed van frustraties en negatieve emoties;
 • de invloed van onze gedachten en denkwijzen;
 • de invloed van onze omgeving op onze persoonlijkheid;
 • hoe ontstaat motivatie, bezieling en zingeving.

Dit zijn onderwerpen die veel invloed hebben op ons persoonlijk leven, onze energievoorraad en de wijze waarop we ermee omgaan. Zij bepalen voor een belangrijk deel ons bewustzijn en levensgeluk en of we in staat zijn om te veranderen. Uw deelname aan één van onze thema reizen/ begeleidingstrajecten, zal u uitgebreide kennis en vooral inzicht opleveren waarom veel pogingen tot veranderen voor veel mensen slecht tijdelijk zijn. Daarnaast zult u vaardigheden aanleren die u dichter bij uw wens tot verandering brengen. Uw brein en uw lichaam zullen veranderen, waarmee uw doelen binnen handbereik komen.